Загальна інформація
Загальна інформація
Наука Інтелектуальна власність Міжнародна діяльність Видавнича діяльність Нормативно-правова база Куратору Профком Державні закупівлі Колективний договір ДВНЗ УДХТУ

Індустріальний коледж
Індустріальний коледж
Дніпродзержинський індустріальний коледж

Телефон довіри
Телефон довіри
Телефон довіри




Історична довідка

­­Науково – технічна бібліотека
ДВНЗ “Український хіміко – технологічний університет”
Коротка історична довідка
   Була заснована у 1930 році на базі книжкового фонду Дніпропетровського Гірничого інституту. В той час її фонд нараховував близько 2000 примірників. Єдиний відділ обслуговував всього 300 читачів. В період окупації фашистами нашого міста книжкові фонди були заховані у підвалах гуртожитку медичного інституту, а в після воєнний час, коли у нашому вузі розпочались заняття, література знову стала необхідна студентам і викладачам.
 
 
   З роками книжковий фонд інтенсивно поповнювався, зокрема, за рахунок бібліотеки ліквідованого Рубіжанського хіміко – технологічного інституту (кінець 50-х років). В 70-і роки бібліотека почала отримувати обов’язковий примірник всіх друкованих видань за профілем вузу. В результаті книжковий фонд її збільшився до 350000 примірників. В 1973 році бібліотека отримала нове приміщення, у зв’язку з цим, змінилася її структура. Крім абонемента навчальної літератури та читальної зали, почали функціонувати читальна зала для викладачів, абонементи іноземної та художньої літератури. Збільшився штат  бібліотеки до 25 чоловік.

   В кінці 90-х років, з метою наближення книги до студентів, у віддаленому корпусі механічного факультету організована філія бібліотеки, де повноцінно функціонує абонемент та читальна зала.
 
 
   Сьогодні науково – технічна бібліотека УДХТУ – одна з найбільших книгозбірень регіону, що нараховує близько 800 тис. примірників книжкового фонду. Це навчальна, наукова література, періодичні часописи як вітчизняні, так і зарубіжні та науково-технічні інформаційні видання. У фонді бібліотеки зберігаються раритетні науково-періодичні видання кінця ХІХ століття.
 
   Щороку бібліотека обслуговує близько 20 тис. читачів, річна книговидача складає понад 600000 примірників. До послуг читачів 2 абонементи, 3 світлі, затишні, після реконструкції, читальні зали, довідково-бібліографічний відділ, філія бібліотеки, книгосховище, що розміщене на чотирьох поверхах, відділ комплектування та обробки літератури з розгалуженою системою каталогів, в тому числі електронний каталог та електронні бази даних.

пошук по сайту

події
події

До 75 річниці з дня народження професора Ф.Й. Данилова

О.Б. Веліченко, В.П. Купрін, М.Д. Кошель, В.С. Проценко

 

4 липня 2015 року виповнюється 75...