УДХТУ (Український державний хіміко-технологічний університет)

Студенти економічного факультету хіміко-технологічного університету прослухали дві лекції від польских викладачів. Ця подія була приурочена двадцятиріччу заснування економічного факультету в нашому університеті. Лекції проводились російською та англійською мовами.

 

Темою російськомовної лекції стали “Особливості господарської діяльності суб’єктів малого та середнього бізнесу в Польщі”. Лектором виступила Іоанна Кочар – професор Вроцлавського економічного університету, яка також є координатором по зв’язках із східною Європою цього навчального закладу.

 

 

Лекцію на англійській мові читав колега пані Кочар – професор Г. Важоха. Він підготував тему “FRS and EU legislation Financial reporting in Poland”.

Наші студенти дізналися про труднощі, які подолала Польща на шляху до розвитку ринкової економіки, познайомились із особливостями польського законодавства щодо оподаткування та працевлаштування. Після лекції студенти мали змогу задати питання лекторам, які з радістю на них відповідали.

 

У ході лекції студенти відкрили для себе плюси та мінуси ведення малого бізнесу в Польщі. Одним з найважливіших досягнень для розвитку малого та середнього бизнесу є створення простої система реєстрації підприємств. Велике значення має і співпраця з Європейський союзом, який виділяє кошти на розвиток бізнесу в Польщі. Важливим є і те, що деякі навчальні заклади, у тому числі Вроцлавський економічний університет, допомагають зі старт-апами своїм студентам.

Ця зустріч стала дуже цікавою та пізнавальною для наших студентів. Для слухачів лекції підготованої Г. Важохою це стало ще і гарною практикою спілкування англійською мовою та сприйняття її на слух. Студенти знаходять такі лекції важливими для себе, оскільки вони дають можливість дізнатися більше як про свою майбутню професійну діяльність, так і про культуру інших країн. Сподіваємося, що такі лекції стануть гарною традицією в нашому університеті, адже в умовах міжнародної інтеграції, молодому поколінню українців важливо дізнаватися про досвід інших держав.

Савченко Микола